Vivere voor professionals

Vivere voor professionals

Regelmatig krijgen wij bij Vivere de vraag of wij ook doen aan ‘kijkdagen’ voor professionals uit het onderwijs (juffen, meesters en directieleden). Zij doen graag inspiratie op door te kijken naar een vernieuwende vorm van onderwijs.

Geen kijkdagen

Helaas moeten wij op die specifieke vraag altijd ‘nee’ antwoorden. Wij zijn momenteel nog maar een kleine school en ‘vreemde mensen’ die observeren en (uiteraard) vragen stellen hebben een te grote invloed op de sfeer van de groep. Kinderen voelen zich snel ‘bekeken’ en gaan zich anders gedragen dan normaal. Dat kan toch niet de bedoeling zijn!

Missie van Vivere Democratisch onderwijs

Missie Vivere

Maar in de missie van Vivere staat: het is onze missie dat steeds meer kinderen in Rotterdam en omstreken kunnen genieten van Democratisch Onderwijs. Dit doen wij onder andere door een inspiratiebron te zijn voor een ieder die met onderwijs te maken heeft.

Vivere inspireert!

Zoals je kan lezen vinden wij het bij Vivere dus heel belangrijk om professionals uit het (reguliere) onderwijs te inspireren. Hoe doen wij dat dan? 

Er zijn een aantal opties:

1. Informatieavonden

Een ieder die met onderwijs te maken heeft is welkom om aan te sluiten bij een van onze informatieavonden. Deze zijn gratis en in een paar uur vertellen wij alles over democratisch onderwijs en natuurlijk Vivere Rotterdam! Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen aan de oprichters van de school, alsmede aan een staflid én een ouder. Check hier de data van 2018.

2. Gastcolleges

Vivere geeft regelmatig gastcolleges op Pabo’s in Rotterdam. Zit je in Rotterdam op de Pabo? Check dan bij je studiebegeleider wanneer Vivere bij jou op school komt!

3. Workshops

Wij kunnen bij jou op school een workshop komen geven over democratisch onderwijs en de CONSENT-methode. Tijdens deze workshop vertellen wij alles over democratisch onderwijs én laten we jullie ervaren hoe het is om met consent besluiten te nemen. Stuur bij interesse een mail aan Mariska voor een offerte en beschikbaarheid: info@viveredemocratischonderwijs.nl.

Neem contact op

Voor andere vragen of ideeën over hoe we jou kunnen helpen om vernieuwend te zijn in het (reguliere) onderwijs kan je uiteraard contact opnemen via ons contactformulier.