Vivere Democratisch Onderwijs Kosten

Kosten

Geen bekostiging vanuit de overheid

Vivere is een particuliere (B3) school, dus we ontvangen geen bekostiging vanuit de overheid. Dit is een bewuste keuze, want juist de vrijheid die wij zo belangrijk vinden voor onze studenten, is alleen mogelijk als je geen bekostiging ontvangt. De kosten voor het onderwijs worden daarom betaald door ouders middels schoolgelden en donaties.

Kosten IKC Vivere

Kosten voor totaalpakket basisschool en bso 2024

Bij Vivere willen wij ouders en kinderen zo veel mogelijk ontzorgen. We willen flexibel zijn. Aansluiten op ‘de waan van de dag’ en op jullie behoeftes als gezin. Daarom hebben wij een combinatiepakket samengesteld , waarvan wij denken dat het ideaal is.

In dit arrangement betaal je een vast totaalbedrag van € 1.285,81 per maand. Hierin zitten de kosten van school én bso voor het hele jaar. Voor de kosten van de bso kan je (indien je daarvoor in aanmerking komt) kinderopvangtoeslag aanvragen, waardoor je totaal netto uitkomt tussen de € 250,00 en € 900,00 per maand. 

Hierin zit dus:

  • 51 weken per jaar school en bso van 08:30 tot 17:30 uur;
  • vakanties zelf inplannen;
  • vrije dagen zelf bepalen (bijvoorbeeld door opname van snipperdagen);
  • de hele dag catering (twee snackmomenten en lunch).

Schoolgeld primair onderwijs

Het schoolgeld voor basisschool Vivere zonder bso bedraagt € 862,44 per maand.

Schoolgeld voortgezet onderwijs

Het schoolgeld voor vo Vivere bedraagt € 430,- per maand. Dit is exclusief een laptop (aan te raden), boekengeld en examengelden.


Jaarlijkse prijsstijging

De prijzen van Vivere worden jaarlijks geïndexeerd. U kunt geen rechten ontlenen aan de op deze website genoemde prijzen.