Ben je op zoek naar leuke vacatures Basisonderwijs en BSO in Rotterdam? Bekijk onder onze vacatures

Vacatures Vivere

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures, maar Vivere is een groeiende school en we staan altijd open om nieuwe enthousiastelingen te leren kennen op het gebied van onderwijs.


Stuur jouw open sollicitatie naar barbara@vivere-ysol.nl. We gaan graag met je in gesprek!

Missie van Vivere Democratisch onderwijs

Wat vraagt het om bij Vivere te werken?

Welke functie of rol je ook hebt bij Vivere, er zijn een aantal dingen die we van iedereen verwachten die bij Vivere werkt. Van de conciërge of administratief medewerker, tot de begeleiders op de vloer en de directeur.

Ten eerste verwachten we dat als je bij Vivere werkt, dat je de basisprincipes van democratisch onderwijs kent en naleeft:

  • zelfgestuurd leren;
  • een leergemeenschap op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect;


Dit betekent dat je dit concept ondersteunt, doorlopend bestudeert, probeert te begrijpen, doorgrondt, ervaart, in de praktijk brengt en op je eigen manier uitdraagt richting ouders, studenten en collega’s.

Daarnaast is het belangrijk dat stafleden bij Vivere ons mensbeeld kunnen onderschrijven, of bereid zijn om te doen wat nodig is om hierop aan te haken:


“Ieder mens is uniek, heeft potentieel, is gelijkwaardig, draagt alle antwoorden in zichzelf en heeft een verlangen om zichzelf te worden.”


Verder verwachten we van een staflid bij Vivere dat je:

  • een stevig karakter hebt: betrouwbaarheid, moed, doorzettingsvermogen, kwetsbaarheid, zelfdiscipline, zelfverantwoordelijkheid, persoonlijke integriteit, compassie en inlevingsvermogen zijn voorbeelden van waarden waar je zichzelf doorlopend op ontwikkelt;
  • een nieuwsgierige, lerende basishouding hebt, waarbij je open staat voor diepgaande persoonlijke en professionele verandering en transformatie;
  • goed in ons team kan samenwerken;
  • op een algeheel bewuste manier in het leven staat en dit uitdraagt naar anderen;
  • op een goed werkbaar niveau digitale vaardigheden bezit of bereid bent om je hierin verder te ontwikkelen (indien nodig);
  • je functie met passie en ‘begeestering’ vervult, zodat je daarin een voorbeeld bent voor de studenten;
  • ondernemend, proactief en initiatiefrijk bent.


En tot slot: dat je geniet en plezier hebt in de reis met Vivere... want het gaat je wellicht op plekken brengen waar je nog nooit was geweest!

Voor wie is democratisch onderwijs geschikt?

Wat bieden wij?

Ten eerste bieden we een ontzettend inspirerende werkomgeving. Vivere is één van de meest vernieuwende scholen en kinderopvangcentra van Nederland en jij mag daar stevig in mee-creëren! We hebben een leuk en divers team, waarin iedereen zijn eigen expertise heeft en we fijn met elkaar samenwerken. Binnen Vivere krijg je de kans om je persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. Dit faciliteren we onder andere door het aanbieden van jaarlijks zes vakinhoudelijke studiedagen, trainingen, cursussen, opleidingen en (waar nodig) coaching. We bieden een marktconform salaris, 30 vakantiedagen en een laptop. 

Dus... ben jij onze volgende aanwinst?