Integraal kindcentrum IKC

Integraal Kindcentrum

Vivere - Your School of Life ziet dat ieder kind potentieel heeft en uniek is. Zij heeft haar IKC  in Rotterdam daarom gebaseerd op de principes van democratisch onderwijs, namelijk zelfsturend leren/ontwikkelen en gelijkwaardigheid. 

Binnen de kaders en verwachtingen die er zijn, leren de kinderen (studenten) o.a. omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid. Zij worden liefdevol en vanuit vertrouwen begeleid, ondersteund en uitgedaagd in hun cognitieve, fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen mogen ervaren dat zij zichzelf kunnen zijn en dat zij ertoe doen. 

Meer weten over IKC Vivere? Meld je dan nu aan voor een informatiebijeenkomst.

Integraal kindcentrum IKC Rotterdam

Kinderopvang, bso, basisschool en voortgezet onderwijs. Alles onder één dak.

IKC Vivere biedt de unieke combinatie van bso, basisschool, voortgezet onderwijs en kinderopvang onder één dak. Bij een IKC zijn kinderen de hele dag op één vertrouwde plek. Ze zien dezelfde gezichten en ervaren dezelfde afspraken en structuur. De veiligheid en rust die dat biedt komt de ontwikkeling van het kind ten goede.

Waarom IKC

Waarom kiezen voor IKC Vivere?

Een Integraal Kindcentrum is een plek waar iedereen samenwerkt vanuit één visie, één team en één plan. Bij Vivere in Rotterdam worden kinderen van 4 tot 22 jaar in één doorgaande lijn gevolgd vanuit de democratische principes van zelfsturende ontwikkeling en gelijkwaardigheid.

Voordelen IKC Vivere in Rotterdam

Vivere voor professionals

Rust en samenhang voor kinderen en ouders

Één organisatie met één team en één visie. Een samenhangend aanbod, over de hele dag verspreid: onderwijs en ontspanning, samenleven en leren van 4-22 jaar.
Consent onderwijs

Maximale flexibiliteit 

51 weken per jaar open tussen 08:30 en 17:30 uur. Snipperdagen en vakanties zelf bepalen! Zelf je dag, week en jaar inplannen.
Zelf plannen op de democratische school

Democratisch IKC

De democratische basisprincipes van zelfsturend ontwikkelen en gelijkwaardigheid vormen een doorgaande lijn van kinderopvang tot voortgezet onderwijs. Hierdoor kan een kind zich optimaal ontwikkelen.

Wat is een IKC (Integraal Kindcentrum)?

Het verschil met een brede school is, dat bij een Integraal Kindcentrum de uitvoering van de kinderopvang en het onderwijs ook daadwerkelijk onder één bestuur, team en visie vallen. Een brede school is doorgaans een samenwerking vanuit het onderwijs met een aantal externe partijen. Al dan niet in een gebouw. 


Bij IKC Vivere bieden we kinderopvang en onderwijs van 4-22 jaar.


Meer weten? Meld je aan voor een van onze informatieavonden. 

Kosten IKC Vivere

De totale kosten voor een fulltime arrangement van basisonderwijs en bso (51 weken van 08:30 tot 17:30 uur) zijn € 732,00 per kind per maand (prijzen 2021).

Over de kosten voor de buitenschoolse opvang (79,08 uur * € 7,30 per uur) kan kinderopvangtoeslag worden aangevraagd, waardoor de netto kosten voor werkende ouders uitkomen tussen de € 181,00 en € 541,00 (afhankelijk van inkomen). 

Uiteraard zijn er andere opties mogelijk, vraag daarom altijd naar een offerte op maat.

Offerte op maat

Ben je benieuwd naar Integraal Kindcentrum (IKC) Vivere? Bezoek dan een van onze informatieavonden. Tijdens deze avond wordt IKC bij Vivere uitgelegd en kun je kennismaken met (een van) de stafleden. Natuurlijk is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.    

Geïnteresseerd? Meld je aan voor een van onze informatieavonden.