School op Zuid: een podcast over gelijke kansen voor verschillende kinderen
20 januari 2021 
0 min. leestijd

School op Zuid: een podcast over gelijke kansen voor verschillende kinderen

In de nieuwe podcastserie School op Zuid praat Karim Amghar, bekend van televisieprogramma Karim Pakt Zijn Kans, met leraren, ouders en andere betrokkenen, over kansenongelijkheid in het Rotterdamse onderwijs.

In aflevering 1 schuiven Marleen Sahertian, oud-docent op OBS Bloemhof en adjunct-directeur van de Laurentiusschool in Delft en Barbara van den Bosch, oprichter van Vivere Democratisch Onderwijs aan.

Rotterdam kent al sinds 2012 speciaal beleid voor basisscholen in de zeven focuswijken in Rotterdam-Zuid. Ruim 7000 leerlingen krijgen daar verplicht meer lesuren waarin de focus ligt op kunst, cultuur en sport. Wat doen deze extra lesuren met leerlingen en leraren? En helpen ze om kansenongelijkheid tegen te gaan?

Kijk je liever mee? Dan is hier de vidcast.

School op Zuid is een samenwerking van OPEN Rotterdam en Vers Beton en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Meer lezen over de dagprogrammering op basisscholen op Rotterdam Zuid. Kijk dan opย VersBeton.nl.

Over de schrijver
Vivere is opgericht in 2016 door de zussen Mariska en Barbara van den Bosch. Vanuit de wens voor toekomstbestendig, inspirerend onderwijs voor de kinderen van Mariska en de gezamenlijke wens om het onderwijs in Nederland te veranderen zijn zij met zes kinderen en twee leerkrachten gestart in de vleugel van een oud verzorgingshuis in Rotterdam-Zuid. Inmiddels is Vivere drie verhuizingen verder en genieten dagelijks bijna 90 kinderen van democratisch onderwijs op een eigen locatie.