Democratisch onderwijs groeit als kool: ‘Ik mag zelf kiezen wat ik doe’
03 april 2020 
0 min. leestijd

Democratisch onderwijs groeit als kool: ‘Ik mag zelf kiezen wat ik doe’

In november 2019 stond Vivere Democratisch Onderwijs in het AD! Een mooi artikel over onze groeiende school.

De democratische school Vivere in Rotterdam is populair. In drie jaar tijd heeft de school bijna honderd leerlingen. Volgend jaar volgt voortgezet onderwijs.

https://www.ad.nl/rotterdam/democratisch-onderwijs-groeit-als-kool-ik-mag-zelf-kiezen-wat-ik-doe~a0daa745/

Over de schrijver
Vivere is opgericht in 2016 door de zussen Mariska en Barbara van den Bosch. Vanuit de wens voor toekomstbestendig, inspirerend onderwijs voor de kinderen van Mariska en de gezamenlijke wens om het onderwijs in Nederland te veranderen zijn zij met zes kinderen en twee leerkrachten gestart in de vleugel van een oud verzorgingshuis in Rotterdam-Zuid. Inmiddels is Vivere drie verhuizingen verder en genieten dagelijks bijna 90 kinderen van democratisch onderwijs op een eigen locatie.
Reactie plaatsen