Bekijk onze vacatures in het Voortgezet Onderwijs bij Vivere in Rotterdam

Vacatures voortgezet onderwijs

Hieronder staan alle vacatures die momenteel open staan in ons voortgezet onderwijs. Heb je interesse om te werken bij Vivere? Stuur dan je sollicitatie naar barbara@vivere-ysol.nl. We gaan graag met je in gesprek!

Missie van Vivere Democratisch onderwijs

Welke functie of rol je ook hebt bij Vivere, er zijn een aantal dingen die we van iedereen verwachten die bij Vivere werkt. Van de conciërge of administratief medewerker, tot de begeleiders op de vloer en de directeur.

Ten eerste verwachten we dat als je bij Vivere werkt, dat je de basisprincipes van democratisch onderwijs kent, zijnde:

  • zelfgestuurd leren;
  • een leergemeenschap op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect;

ondersteund, doorlopend bestudeert, probeert te begrijpen, doorgronden, ervaren, in de praktijk brengt en op je eigen manier uitdraagt richting ouders, studenten en collega’s.


Daarnaast is het belangrijk dat stafleden bij Vivere ons mensbeeld kunnen onderschrijven, of bereid zijn om te doen wat nodig is om hierop aan te haken:

“Ieder mens is uniek, heeft potentieel, is gelijkwaardig, draagt alle antwoorden in zichzelf en heeft een verlangen om zichzelf te worden.”

En tot slot: dat je geniet en plezier hebt in de reis met Vivere... want het gaat je wellicht op plekken brengen waar je nog nooit was geweest!

Kinderen op een democratische basisschool

Ten eerste bieden we een ontzettend inspirerende werkomgeving. Vivere is één van de meest vernieuwende scholen en kinderopvangcentra van Nederland en mag daar stevig in mee-creëren! We hebben een leuk en divers team, waarin iedereen zijn eigen expertise heeft en we fijn met elkaar samenwerken.

Dus... kom jij ons netwerk versterken?

Zelfsturend leren

Docenten voortgezet onderwijs 2e graad voor de vakken Duits, geschiedenis en science

Een docent bij Vivere is een bevoegde professional met een expertise op een bepaald vakgebied. Je hebt de daarvoor benodigde opleiding doorlopen of bent in het proces om deze te behalen. De betrokkenheid van een docent bij vo Vivere kan een tijdelijk en/of langdurig karakter hebben, afhankelijk van de behoefte van de student(en). Je weet binnen je vakgebied de studenten te inspireren, faciliteren en te stimuleren. Je werkt samen met de coachende begeleider en eventueel de coach. Je bent in staat om het portfolio van de student in te vullen binnen je vakgebied.

Een docent is tevens in staat de diverse (persoonlijke) ontwikkelingen die Vivere van studenten verwacht, te monitoren en op gepaste wijze te documenteren.

Verder verwachten we dat een docent:

  • gek is van z’n vak en/of expertise;
  • inspeelt op de behoefte van de student;
  • iedere student ziet, die les bij hem volgt;
  • (indien van toepassing) de student kan begeleiden naar gewenste toetsen of examens.

Op dit moment gaat het voor elk van de genoemde vakken om maximaal één lesuur per week en/of online begeleiding.


Heb je interesse? Stuur dan je sollicitatie naar barbara@vivere-ysol.nl.