Team

Hieronder stellen onze teamleden zich voor!

Mariska van den Bosch (oprichter, bestuurder en directeur)

‘Als je moeder wordt, is dat niet alleen van je eigen kind, maar gelijk van alle kinderen in de wereld’ - onbekend
In 2012 begon ik aan een groot avontuur met de geboorte van mijn oudste zoon Jamie. Lees meer...

Barbara van den Bosch (oprichter, bestuurder en directeur)

‘Wie vindt dat wijsheid duur is, weet niet wat domheid kost’ -


.... Lees meer...

Dennis de Wit (staflid bovenbouw)

‘quote’ -


.... Lees meer...

Barbara van den Bosch (oprichter, bestuurder en directeur)

‘Wie vindt dat wijsheid duur is, weet niet wat domheid kost’ -


.... Lees meer...

Dennis de Wit (bovenbouw)

Ik mag mij met trots tot het onderwijsteam van ‘Vivere Democratisch Onderwijs’ scharen. Nadat ik in 2011 de Pabo heb afgerond, ben ik gaan doorstuderen en heb ik mijn master ‘Onderwijskunde’ afgerond op de universiteit in Leiden. Daarna ben ik eerst nog in mijn eentje een periode gaan backpacken door Australië en Thailand. Van deze ervaring heb ik geen moment spijt gehad en reizen trekt mij nog steeds wel aan. In het basisonderwijs gaat mijn voorkeur uit naar het oudere kind. Ik heb een aantal jaar op het regulier onderwijs gewerkt en sinds 2017 ben ik bij Vivere in dienst. Hier op school ben ik vooral aan het werk met de bovenbouw en houd ik mij ook graag bezig met het onderwijskundige beleid en coaching.

Onderwijs via zelfgestuurd leren is een mooie en zeer uitdagende vorm van onderwijs. Ik kan met zekerheid zeggen dat je jezelf hier tegenkomt en het mooie is dat wij hier op school daar ruimte voor laten zijn. Kinderen kunnen hier dagelijks spelen met de balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik vind het mooi om hier deelgenoot van te zijn en de juiste gesprekken te voeren om kinderen te ondersteunen en uit te dagen in hun proces van zelfgestuurd leren. Om mee te gaan in dit ontwikkelingsgerichte proces, vraagt automatisch ook zelfontwikkeling. Iets wat ik als een enorme kracht zie en ik wil iedereen uitdagen om dat proces ook aan te gaan met zichzelf. Op deze manier ben ik ervan overtuigd dat Vivere een plek van ontwikkeling is voor iedereen die ermee in aanraking komt.

Verder woon ik zelf ook in Rotterdam en vind ik het heerlijk om in deze diverse stad te leven. In mijn vrije tijd sport ik graag, bezoek ik vaak concerten en spreek ik gezellig af met vrienden onder het genot van een lekkere kop koffie.

Suzanne Kamps (onderbouw)

Ik werk al jaren lang met jonge kinderen. In mijn vorige loopbaan met de kinderen van 0 t/ m 4 jaar als pedagogisch medewerkster. Hier was ik 15 jaar werkzaam. Ik heb dit met heel veel plezier gedaan, maar het was tijd voor wat nieuws. Ik kreeg de kans om bij Vivere te komen werken en deze kans heb ik met beiden handen aangepakt!

Ik ben nu sinds oktober 2018 werkzaam bij Vivere. Ik werk met de jongste kinderen van Vivere. Ik vond en vind dit een unieke kans om mezelf verder te ontwikkelen. Het werken met kinderen is mijn passie, iets waar ik iedere dag erg vrolijk van wordt. Iedere dag is anders en ik vind het erg leuk om kinderen een leuke, fijne plek te geven waar ze zich goed kunnen ontwikkelen. Daarbij vind ik het erg leuk om kinderen wat te leren.

Het mooie van Vivere is dat kinderen zich mogen ontwikkelen op een eigen tempo. Deze visie past goed bij mij. Ik vind het belangrijk dat er goed naar kinderen gekeken moet worden, hoe ze zich het beste kunnen ontwikkelen. Mijn mening is als er veel gepusht wordt dat dit het leerproces alleen maar tegen gaat werken.

Op Vivere wordt er naar de kinderen geluisterd, Kinderen krijgen de leerstoffen op maat aangeboden, een fijne plek voor kinderen, een veilige plek voor kinderen, kinderen leren dat leren leuk is en vooral het zelf mogen ontwikkelen op hun eigen tempo vind ik erg belangrijk.

Het vernieuwde onderwijs hier als eerst in Rotterdam en ik denk dat Vivere erg groot gaat worden! Zelf gestuurd leren is een hele mooie ontwikkeling in het onderwijs. Kinderen een kans bieden om zichzelf op hun eigen manier te mogen en kunnen ontwikkelen. Dit is voor ieder kind heel erg fijn!

Ik mag wel zeggen dat ik trots ben om hier een staflid te mogen zijn.

Ashley van der Sande (middenbouw)

Mijn naam is Ashley van der Sande en ik ben woonachtig in Rotterdam. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de pabo Thomas More en heb ik een aantal jaar met veel plezier gewerkt als onderbouw-, midden-, en bovenbouwleerkracht op een jenaplanschool. Al snel wist ik dat vernieuwingsonderwijs de juiste ‘jas’ is voor mij. Na enige tijd heb ik de overstap gemaakt naar intern begeleider om ook de zorgstructuur binnen het onderwijs te leren kennen. Ik teken graag, wat ik ook veel gebruik binnen mijn lesgeven. Ik ben een echte vernieuwer en houd ervan om met collega’s en kinderen bruisende ideeën uit te werken. Ik vind het heerlijk om kinderen te inspireren en aan te sturen op vernieuwing. Dit is ook wat ik meebreng naar Vivere. Vanaf september 2020 ben ik aangesloten bij het team om met en van elkaar te leren!

Lotte Witteman (middenbouw)

Hoi! Ik ben Lotte Witteman. Ik ben in 2018 afgestudeerd aan de musical academie, daarna als onderwijsassistent en geef sindsdien dans, zang en musicallessen. De afgelopen 2,5 jaar ben ik werkzaam geweest bij Eiland Marlyne als pedagogisch medewerker. Vanaf februari 2021 ben ik het team op de middenbouw van Vivere komen versterken als coachend begeleider. Mijn grote passies zijn zingen, dansen, koken, muziek maken en alles met theater. Dit zijn ook echt de kwaliteiten die ik mee wil nemen naar Vivere. Het belangrijkste vind ik dat een kind helemaal zichzelf kan zijn, en wordt gehoord. Dat er aandacht is voor de interesses en dromen van een kind, en het niet in een hokje word gestopt maar vrijuit kan vliegen en ontdekken. De visie van Vivere sluit perfect aan bij hoe ik het werken in het onderwijs zie en ik heb enorm veel zin om het team te komen versterken!

Melanie van Wijhe (middenbouw)

Ik ben na mijn afstuderen aan de pabo in april 2019 werkzaam bij Vivere. Na het vervangen van Dennis tijdens zijn vakantie ben ik gebleven om meer ervaring op te doen over democratisch onderwijs. Op dit moment werk ik als coachende begeleider op de middenbouw. 

Naast het werken vind ik gezellig om met vrienden/vriendinnen af te spreken, maar ook lekker thuis op de bank hangen samen met mijn hond en katten is soms fijn!

Henk Bastemeijer Lansink (conciërge/kok)

Ik ben 50 jaar en woon in het mooie Delfshaven met mijn man Pascal en onze 2 honden. Ik ben sinds december 2017 werkzaam bij Vivere. Ik wil me heel graag inzetten voor een mooie en een democratische toekomst voor onze volgende generatie.

Hiervoor was ik 12 jaar werkzaam bij Hofplein Rotterdam als gebouwbeheerder.

Ook heb ik 13 jaar als bedrijfsleider gewerkt bij Beljon. Daar heb ik tweedehands meubelen opgeknapt, was ik verantwoordelijk voor verkoop en het aansturen van personeel. Ik heb mijn dienstplicht vervuld en daarna burgerdienst verricht bij de luchtmacht/marechaussee op locatie Iepenburg te Delft.

Ik heb van 1981 tot 1985 de horeca vakschool gedaan en daarna gewerkt als instellingskok. Ik heb ook gewerkt bij bakkerij Klootwijk als bakker.

Nu op naar de toekomst met de kids van nu.